Vijesti

Vijesti
31.01.2014.
NOĆ MUZEJA 2014.

Izložba Miroslav Kraljević - Retrospektiva
18:00 - 01:00 h
 

RETROSPEKTIVA MIROSLAVA KRALJEVIĆA u Modernoj galeriji najveća je dosadašnja izložba slikarovih vrhunskih ostvarenja u slikarstvu, crtežu, grafici i skulpturi. U autorskoj koncepciji prof. dr. sc. Zvonka Makovića, Željka Marciuša i Biserke Rauter Plančić te postavu Studija Rašić suvremeno je i temeljito predstavljeno dvjestotinjak  radova nastalih u nepunih šest godina Kraljevićeva iznimno intenzivna stvaralaštva i flanerstva, od Požege, Zagreba i Münchena do Pariza (1906 – 1912).  Prikazani Kraljevićev opus prepoznaje se kao temeljna odrednica cjelokupnoga modernog hrvatskog likovnog stvaralaštva.

Ova antologijska izložba pripremljena je u povodu stogodišnjice Kraljevićeve smrti, a u ovogodišnjoj se Noći muzeja publici pruža posebna prilika upoznati široki raspon Kraljevićevih motivskih i stilskih značajki: od ingenioznih pariških veduta, ekspresionističkim nemirom prožetih crteža koketa, plesačica i budoarskih scena, do skulptura hedonističkog sižea, portreta i interospektivnih autoportreta te ruralnih prizora s ladanjskog imanja pl. Kraljevića.
 

Zbog osjetljivosti umjetničke građe i ambijentalnog postava razgled Retrospektive morat će biti ograničen na grupe od najviše 100 posjetitelja.

 

http://nocmuzeja.hr/

You must be a registered subscriber in order to view this Article.
To learn more about becoming a subscriber, please visit our Subscriber Services page.

Povratak
Dogodila se pogreška.
Error: Unable to load the Article Details page.