Vijesti

Vijesti
Izložba Josipa Trostmanna u Modernoj galeriji otvara se 29.travnja 2014.

Izložba Josipa Trostmanna  Neka bude svjetlost/Let there be light,  koja se 29. travnja, otvara u Modernoj galeriji u posljednjoj je fazi pripreme.

Tom prilikom umjetnik je izjavio :" Ova izložba je  pedeset godina moga rada.To je retrospektiva koja je najprije bila  prikazana u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, zatim u splitskim galerijama, a  kruna svega svakako je i njezin postav u predivnoj Modernoj galeriji u Zagrebu. Sretan sam, osjećam uzbuđenje, no za  starca ona je više sreća i zadovoljstvo, a manje fizička uzbuđenost... Trebalo bi popit kavu  ili nešto jače... Prošle noći u hotelu razmišljao sam o rasporedu slika i ujutro kad sam sa sinom došao u Galeriju, već je sve skoro bilo gotovo, jer je gospođa  Biserka Rauter Plančić, već gotovo sve postavila. Na kraju mogu reći da mi se čini kako smo nas troje to jako, jako sretno napravili. A onaj tko promatra, može smireno pratiti tijek moga rada kroz pedeset godina koji je ovdje sažet u sedamdesetak slika. Prostor je predivan, ima dvije velike prostorije gdje moji veliki formati blistaju, a u separeima su mali formati zaista sretno odvojeni od tih velikih slika. Prezadovoljan sam prostorom, sa svim prijemom i cijelom organizacijom i zahvaljujem se puno Modernoj galeriji.

 

Za vrijeme trajanja  izložbe Josipa Trostmanna u Modernoj galeriji po prigodnoj cijeni od 350 kuna moći će se kupiti serigrafije djela Josipa Trostmanna različitih dimenzija i motiva. Sve serigrafije su signirane i označene brojem.

You must be a registered subscriber in order to view this Article.
To learn more about becoming a subscriber, please visit our Subscriber Services page.

Povratak
Dogodila se pogreška.
Error: Unable to load the Article Details page.