Vijesti

Vijesti
Zatvorena izložba Miroslava Kraljevića u Veneciji

Ni velika vrućina i sparina u Veneciji nisu prošlu nedjelju spriječili ljubitelje umjetnosti da dođu u velebnu palaču Ca'Pesaro na Velikom Kanalu i posljednji dan razgledaju izložbu Miroslava Kraljevića koja je zatvorena 15. lipnja.

Veliki hrvatski slikar, čija su djela izazvala divljenje europske kulturne javnosti, gotovo dva mjeseca dijelio je reprezentativni prvi kat Longhenine barokne palače s velikanima poput Rodina, Chagalla, Warhola.. Sam smještaj u postav Ca'Pesaro i predavanje održano njemu u čast u Ataneo Veneto, uglednoj talijanskoj instituciji koja promovira umjetnost i kulturu, uz  niz objava u elektronskim i tiskanim medijima, posebno s  naglaskom na izvanrednu kritiku uglednog talijanskog likovnog kritičara Sebastiana Grassa u talijanskim dnevnim novinama Corriere della Sera potvrđuju izniman značaj te izložbe i dokazuju da  Kraljević pripada upravo tamo gdje je ovaj puta i bio predstavljen - Europi.

Nakon Venecije, Kraljević se vraća kući, a  osamdesetak njegovih  radova  do kraja ove godine bit će izloženo na retrospektivnim izložbama u Splitu, Osijeku i Dubrovniku.

You must be a registered subscriber in order to view this Article.
To learn more about becoming a subscriber, please visit our Subscriber Services page.

Povratak
Dogodila se pogreška.
Error: Unable to load the Article Details page.