Izložba Autoportreti Miroslava Kraljevića u Ca’ Pesaro u Veneciji

Na reprezentativnom prvom katu Ca’ Pesaro –  jedne od najznačajnijih baroknih palača u Veneciji  koju je na Canalu Grande sredinom 17. stoljeća za uglednu obitelj Pesaro projektirao poznati venecijanski arhitekt  Baldassare Longhena –  u petak, 18. travnja 2014., u podne,  bit će otvorena izložba Autoportreta Miroslava Kraljevića, najznačajnijeg hrvatskog modernista.
Ca’ Pesaro danas je internacionalni muzej moderne umjetnosti u sklopu Fondazione Musei Civici di Venezia, a kulturnoj javnosti Venecije bit će predstavljeno 14 ulja i šest crteža Miroslava Kraljevića koji uključuju autoportrete, portrete i figuralne kompozicije.

Bonvivant i Autoportret sa psom zasigurno će i ovaj put plijeniti pozornost posjetitelja kao i prije sedamdeset godina, kada su na inicijativu Ivana Meštrovića uz još tri Kraljevićeva ulja i ova dva djela bila izložena na Mostri XXIII. venecijanskog biennala.

Izložbu prati i katalog, nakladnika Fondazione Musei Civici,  s reprodukcijama svih dvadeset izloženih Kraljevićevih slika.
Ovaj značajan projekt ostvaren je zahvaljujući suradnji Moderne Galerije i Ca’ Pesaro -Fondazione Musei Civici, a financijski su ga poduprli Grad Zagreb, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Privredna banka Zagreb.

Izložba Miroslava Kraljevića  u Ca’ Pesaro može se razgledati do 15. lipnja 2014.

Autor:

VENECIJA 2. DAN 7

Autor:

VENECIJA 2. DAN 5

Autor:

VENECIJA 2. DAN 1

Autor:

VENECIJA 2. DAN 7

Autor:

VENECIJA 2. DAN 6

Autor:

VENECIJA 2. DAN 4