Likovne radionice Moderne galerije u studenom i prosincu 2018.

Dragi roditelji i draga djeco,

pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u Modernoj galeriji u prostoru izložbe Matko Mijić – Retrospektiva na kreativnim likovnim radionicama.

Program:

1. Likovna radionica Fotomontaža

nedjelja, 18.11., od 11.30 do 13 sati

Likovna radionica istražuje ideje i kreativne procese nadrealizma kao pravca u likovnoj umjetnosti. Nadrealističke ideje prepoznat ćemo i u maštovitim radovima Matka Mijića koji će potaknuti naš kreativni zadatak. Kreativni zadatak je izraziti se u tehnici kolaž – fotomontaža.

Tehnika: kolaž – fotomontaža

2. Likovna radionica Stol

petak, 23.11., od 17 do 18.30 sati

Kiparska instalacija umjetnika Matka Mijića Stol izložena je u ovalnoj dvorani Moderne galerije. Zanimljivu instalaciju stola s predmetima umjetnik često izlaže, specifična je po tome što je umjetnik svaki put ispočetka osmišljava, komponira i prilagođava novom prostoru izložbe. Razgovorom i vizualnim istraživanjem postepeno otkrivamo koje je predmete umjetnik iskoristio, kako ih je oblikovao te kako rasporedio. Kreativni zadatak je prema promatranju nacrtati kompoziciju umjetničkog stola.

Tehnika: ugljen, olovka

3. Likovna radionica Lađa

subota, 24.11., od 11.30 do 13 sati

Mobili, Lađe, umjetnika Matka Mijića jedre kroz prostor izložbe. Vizualnim istraživanjem otkrivamo različite tipove lađa koje je umjetnik stvorio, načine na koje ih je oblikovao te kiparske materijale koje je koristio. Potaknuti njegovim umjetničkim rješenjima pristupamo temi lađe na nov i kreativan način te ih oblikujemo kao mobile.

Tehnika: kombinirana

4. Likovna radionica Figura

petak, 30.11., od 17 do 18 sati

Kiparska radionica istražuje načine oblikovanja figura u malom formatu. Umjetnik Matko Mijić ih oblikuje iz raznovrsnih materijala, na različite načine – konkavno i konveksno. Kreativni zadatak omogućit će nam prostor istraživanja raznih pristupa oblikovanju skulptura.

Tehnika: glina

5. Likovna radionica Tragovi

nedjelja, 2.12., od 11.30 do 13 sati

Tragovima kiparskog stvaralaštva Matka Mijića otkrivamo raznovrsne mogućnosti oblikovanja. Ovog puta svoju pažnju usmjeravamo na istraživanje oblikovanja u reljefu. Kreativni zadatak nam pruža prostor umjetničkog eksperimenta kako se izraziti na temu tragovi.

Tehnika: papier mâche

Molimo sve zainteresirane da prijave sudjelovanje na email: modernagalerija.edukacija@gmail.com ili na telefon 01 60 410 55 (Anamarija Kovač, najava grupnih posjeta).

Ulaznica za Modernu galeriju naplaćuje se 20 kn, a za djecu do 7 godina ulaz je besplatan.

Veselimo se vašem odazivu.

Autor:

Dragutin Trumbetaš, Vincet u Bordelu-u-Arlesu,-1991.,-MG-6372

Autor:

Mirko-Racki,-Grad-Dis,-1906.,-MG-833

Autor:

Miroslav-Kraljevic,-Bonvivant,-1912.,-MG-771

Autor:

Kamilo-Tompa,-Na-ulici,-1931.,-MG-2517

Autor:

Sofija-Naletilic-Penavusa,-Sve-moje-zivotinje,-oko-1988.

Autor:

Miroslav-sutej,-Bum-Bum,-1968.,-MG-4160