Likovno – edukativni program Moderne galerije za listopad 2017. godine

1. Likovna radionica Preklapanja
subota, 7. listopad, 11 – 12.30 sati
RADIONICA SE ODRŽAVA U AMBIJENTU IZLOŽBE Boris Popović Triptih, STUDIO JOSIP RAČIĆ
(MARGARETSKA 3)

Pridružite nam se na likovnoj radionici u ambijentu izložbe fotografija Borisa Popovića Triptih.
Izložba Triptih nas uvodi u svijet zanimljivih kompozicija stvorenih reflektiranjem predmeta i likova u staklu. Vizualnom analizom postepeno otkrivamo karakteristike slojevitosti fotografiranih kadrova. Kreativni zadatak koji slijedi je prikazati vlastiti dnevnik igrom preklapanja likova i kadrova.

Tehnika izražavanja: marker, prozirna folija
Dob polaznika: neograničena

2. Crtačka radionica Susret na izložbi
subota, 14. listopad, 11.30 – 13 sati (Moderna galerija)

Posjet izložbi, osim što nas vizualno nadahnjuje kreativnim likovnim ostvarenjima, može i sam po sebi postati slikarska tema. Stoga je slikar Slavko Šohaj odlučio prikazati vlastito viđenje susteta na izložbi. Kako ih je doživio te na koji način prikazao otkrit ćemo vizualnim istraživanjem djela. Potaknuti njegovim rješenjima istražit ćemo i kreativno izraziti naš susret na likovnoj radionici u interijeru izložbe. Kreativni zadatak je izraziti se u mediju stripa.

Tehnika izražavanja: crni flomaster
Dob polaznika: neograničena

3. Crtačka radionica Šetalište
nedjelja, 15. listopad, 11.30 – 13 sati (Moderna galerija i Strossmayerov trg)

Slikar Slavko Šohaj inspiraciju pronalazi i u prizorima gradskog života. Njegova djela prikazuju prizore naslikane u neposrednoj blizini Moderne galerije. Potaknuti tom činjenicom te analizom djela zaputiti ćemo se u grad slikarevim stopama. Na Strossmayerovom trgu odabiremo mjesto (kadar) koji želimo prikazati i kreativno se izražavamo u tehnici pastela.

Tehnika izražavanja: pastele
Dob polaznika: neograničena

4. Slikarska radionica Autoportret
petak, 20. listopad, 17 – 18.30 sati (Moderna galerija)

Pridružite nam se na slikarskoj radionici autoportreta na kojoj ćemo otkriti kako slikar Slavko Šohaj sebe portretira u različitim fazama života. Što je potrebno istaknuti pri prikazivanju vlastitog lika te kako ga učiniti drugačijim istražiti ćemo kreativnim zadatkom. Kako bi prikazali vlastiti autoportret potrebno je istražiti vizualne karakteristike svojeg lika stoga vas ljubazno molimo da sa sobom ponesete ogledalce ili fotografiju.

Tehnika izražavanja: tempere
Dob polaznika: 5+

5. Slikarska radionica Stol
subota, 21. listopad, 11.30 – 13 sati (Moderna galerija)

Umjetnik Slavko Šohaj pristupio je motivu stola na specifičan način. Poigrao se motivom, sveo ga na plohu te je na taj način stvorio prostor za kreativnu i kolorističku slobodu.
Potaknuti Šohajevim slikasrkim rješenjima pristupamo motivu stola s predmetima na kreativni način. Kreativni zadatak obuhvaća slikanje prema promatranju.

Tehnika izražavanja: tempere
Dob polaznika: neograničena

6. Likovna radionica Šohajeva kulisa
RADIONICA SE ODRŽAVA U SUBOTU I NEDJELJU 28. i 29. listopada, 11.30 – 13 sati (Moderna galerija) – POTREBNO JE DOĆI OBA DANA

Pozivamo vas da nam se pridružite na dvodnevnoj likovnoj radionici na kojoj potaknuti temama i motivima slikarstva Slavka Šohaja stvaramo umjetničku kulisu. Čemu služi kulisa, kako je izraditi, od koliko se elemenata sastoji otkrivamo na radionici. Kreativno se izražavamo u kombiniranoj tehnici kiparskim oblikovanjem i oslikavanjem uratka.

Tehnika izražavanja: kombinirana tehnika (karton, novine, tempere…)
Dob polaznika: 7+
* radi specifičnosti radionice primamo prijave do 10 polaznika

7.Slikarska radionica Jabuke i kaktus
nedjelja, 5. studenoga, 11.30 – 13 sati (Moderna galerija)

Na slikarskoj radionici istražit ćemo česte motive u slikarstvu Slavka Šohaja. Koji motivi krase njegove kompozicije te kako ih slikar prikazuje otkrit ćemo vizualnim istraživanjem. Njegov izražen kolorit i pojednostavljenje motiva iz prirode potaknut će nas na spontanu interpretaciju u našem kreativnom zadatku.

Tehnika izražavanja: pastele, akvarel
Dob polaznika: neograničena

Broj sudionika likovno-edukativnih sadržaja Moderne galerije ograničen je na 15-ak sudionika stoga sudjelovanje ljubazno molimo prethodno najaviti na e-mail: modernagalerija.edukacija@gmail.com ili telefonom 091 768 7286 (Iris Poljan, voditeljica likovnih radionica), 01 60 410 55 (Blagajna MG) od utorka do petka od 9 do 16 sati, a subotom i nedjeljom od 9 do 14 sati. Sudjelovanje se naplaćuje 20 kn, a za djecu do 7 godina je besplatno.

Autor:

Miljenko-Stancic,-Izlet-u-Sloveniju,-1966.,-MG-6705

Autor:

Duje-Juric,-Bez-naziva,-1990.,-MG-6732

Autor:

Ivo-Rezek,-Portret-gospode-L.M.,-s.d.,-MG-1138

Autor:

Isidor Kršnjavi, Skica prema Rubensovu-Lovu-na-lavove,-1871-1872.,-MG-1882

Autor:

Sofija-Naletilic-Penavusa,-Sve-moje-zivotinje,-oko-1988.

Autor:

Maksimilijan-Vanka,-Pejzaz,-1932.,-MG-2747