Program likovnih radionica u Modernoj galeriji u veljači 2016.

Moderna galerija u veljači organizira niz kreativno – edukativnih radionica za djecu i mlade. Pozivamo sve zainteresirane da nam se i ovog mjeseca pridruže u stalnom postavu Moderne galerije (Hebrangova 1) i Studiju ‘Josip Račić’ ( Margaretska 3) u istraživanju djela moderne umjetnosti te da se kreativno izraze.

PROGRAM:

 

  1. Likovna radionica „Vesele maske“

subota 6.2., od 11.30 do 13 sati

Moderna galerija

 

likovna radionica u povodu maškara na kojoj će sudionici izrađivati maštovite maske inspirirane veselim motivima Zlatka Boureka i Zvonimira Lončarića.

 

Tehnika: kombinirana tehnika

Dob sudionika: 4 do 12

 

 

  1. Likovna radionica „Pusti mašti na volju“

petak 12.2., od 16.30 do 18 sati

Moderna galerija

 

Svaki od polaznika likovne radionice dobiti će kuvertu sa identičnim jednostavnim likovnim elementima. Pomoću asocijacije svaki će se polaznik kreativno izraziti, odnosno nadocrtati ideju koju je likovni element potaknuo. Uz postepeno otkrivanje  maštovitih  uradaka, razgovarat ćemo o načinu njihova prikazivanja.

 

Tehnika: drvene bojice

Dob sudionika:  6 do 14

 

  1. Likovna radionica „Priprema, pozor, kadar“

nedjelja 14.2., od 11.00 do 12.30 sati

Studio Moderne galerije Josip Račić – izložba i sudjelovanje besplatno

 

Potaknuti aktualnom izložbom Ivice Šiška polaznici ove radionice učit će o kadrovima i kako kadrirati prizore iz svakodnevnog života. Što umjetnici – polaznici likovne radionice misle da je važno kadrirati i ovjekovječiti otkrit će slikanjem opaženoga.

 

Tehnika: tempere

Dob sudionika: 6 do 14 godina

 

  1. Likovna radionica „Plastične skulpture“

petak 19.2., od 16.30 do 18 sati, Moderna galerija

 

Kiparska radionica na kojoj ćemo polaznicima pokazati kako skulpture mogu izraditi i iz najuobičajenijih predmeta. Istražit ćemo kako se kreativno izraziti korištenjem plastičnih čaša. Po uzoru na skulpturu iz stalnog postava Moderne galerije, koristeći drugačiji materijal polaznici će stvoriti vlastitu skulpturu.

 

Tehnika: plastične čaše

Dob sudionika: 8 do 16 godina

 

 

 

  1. Likovna radionica „Zamišljena slika“

subota 20.2., od 11.30 do 13 sati

Moderna galerija

 

Kako stvoriti sliku ako smo vođeni samo opisom?

Odgovor na pitanje polaznici će saznati na likovnoj radionici na kojoj je samo važno dobro slušati i vođeni opisom naslikati sliku kako je zamišljaju. Nakon što naslikaju sliku, prema opisu i motivima potrudit će se pronaći sliku koja je izložena u stalnom postavu.

 

Tehnika: tempere

Dob sudionika: 4 do 12 godina

 

 

  1. Likovna radionica „Tragovi“

subota 27.2., od 11.30 do 13 sati

Moderna galerija

 

U stalnom postavu Moderne galerije prateći likovne tragove, sudionici likovne radionice aktivnim istraživanjem postava pronaći će i otkriti slikarska djela. Uz svako pronađeno djelo nalazi se novi trag. Smisao je pronaći sve tragove i spojiti ih s djelima.Jednom kada ih pronađu sudionici će stvorit vlastiti rad koristeći se izabranim tragovima.

 

Tehnika: kombinirana, drvene bojice

Dob sudionika: 4 do 12 godina

 

 

  1. Likovna radionica „Asocijacije“

nedjelja 28.2., od 11.30 do 13 sati

Moderna galerija

 

Marino Tartaglia svojim slikama sugerira promatraču likovnu ideju i poruku, koju bez čitanja naziva djela može samo pretpostaviti to jest poslužiti se vlastitom asocijacijom. Što će polaznici radionice vidjeti u Tartaglijinim radovima i kako će ih protumačiti otkriti ćemo na radionici. Likovni zadatak je pojednostaviti uobičajene predmete u novu likovnu formu i istražiti što drugi u njoj vide.

 

Tehnika: pastele

Dob sudionika: 6 do 16 godina

 

Foto : Marija Jurkić

 

 

 

 

 

 

Autor:

IMG_2028

Autor:

IMG_2028 (Small)

Autor:

20151107_123943 (Small)

Autor:

IMG_1116

Autor:

20151107_123943

Autor:

IMG_1102