PRVI “DUGI PETAK NA LENUCIJEVOJ”

Zagrebačka je publika odmah prepoznala  živ i zanimljiv program “Dugog petka na Lenucijevoj potkovi”. Moderna galerija je za tristotinjak posjetitelja  akcije koja je trajala od  19 do 22 sata na izložbi MIROSLAV KRALJEVIĆ – RETROSPEKTIVA oživjela atmosferu pravoga slikarskog ateljea. Uz velik interes publike i stručni nadzor profesora, studenti Akademije likovnih umjetnosti izrađivali su studije i kopirali Kraljevićeva remek-djela.

Studentima za zadatak, a svima za veselje, uz “Autoportret s psom” pozirao je i kostimirani model te beskrajno strpljiv pas. Zahvaljujemo na suradnji Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, kostimografkinji Mariji Šarić Ban, umjetnicima Frani Rogiću i Robertu Šimraku i njemačkoj ovčarici Luni.

Studentska radionica Copy Paste u Modernoj galeriji će se održavati petkom, a svi će radovi biti izloženi na kraju ciklusa.

Slijedeći Dugi petak na Lenucijevoj, zajedničku akciju Arheološkog muzeja, Umjetničkog paviljona i Moderne galerije, najavljujemo za 28. ožujka 2014.

Autor:

131 083

Autor:

131 079

Autor:

promjena3

Autor:

131 081

Autor:

131 081

Autor:

131 077