Voda

U povodu Međunarodnog dana muzeja i muzejske edukativne akcije “Voda” koja će mu prethoditi, pozivamo vas da od 2. do 18. svibnja na nov način otkrijete i doživite neka od najljepših djela hrvatskih slikara i kipara 19., 20. i 21. stoljeća koja čuva i izlaže MODERNA GALERIJA.
Pozivamo vas da u jednoj od najljepših plemićkih palača na Zrinjevcu otkrijete ljepotu hrvatske umjetnosti, njezinu zanimljivu povijest i uzbudljivu sadašnjost. Ponosimo se radovima najvažnijih hrvatskih umjetnika novijega doba, poput Miroslava Kraljevića, Josipa Račića, Emanuela Vidovića, Ede Murtića i drugih, koje ćete upoznati igrajući se velikim muzejskim memorijem, slagalicama i radnim listićem koji je sastavljen kao mapa s pitalicama.
U suradnji s Nastavničkim odsjekom Akademije likovnih umjetnosti organiziramo ciklus tematskih likovnih radionica u kojima je moguće sudjelovati uz prethodnu najavu telefonom,telefaksom ili elektronskim poštom.
Akcija završava na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja, kada ćemo troje najs/p/retnijih sudionika nagraditi ulaznicama za cijeli razred sa stručnim vodstvom, puzzlama s motivima iz našega fundusa te prigodnim muzejskim tiskovinama. Također vas pozivamo da tijekom 17. edukativne akcije Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva (2. – 18. svibnja 2012.) sa zajedničkom temom VODA u brojnim hrvatskim muzejima, galerijama i srodnim institucijama otkrijete što su o vodi zapisali i otkrili znanstvenici, mislioci, izumitelji. Kakvom su je doživjeli i predstavili pisci, umjetnici, glazbenici… i kakvu nam priču o svemu tome pričaju muzeji, galerije, arhivi, knjižnice…

Detaljna najava svih programa dostupna je na mrežnim stranicama Hrvatskog muzejskog društva i muzeja organizatora. Tiskana knjižica sa svim informacijama o prigodnim izložbama, radionicama i predavanjima može se od 2. svibnja kupiti u bilo kojoj ustanovi koja sudjeluje u akciji. Cijena knjižice je 10 kuna, a omogućava djeci besplatan ulaz i sudjelovanje u svim najavljenim programima svih ustanova obuhvaćenih akcijom.

Lada Bošnjak Velagić, kustosica
Voditeljica akcije “VODA”u MG

Autor:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Autor:

_Y1S6352

Autor:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Autor:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Autor:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Autor:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA