Program likovnih radionica „Vizije grada – Ikonografija grada II“ – veljača 2020.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u Modernoj galeriji na kreativnim radionicama potaknutim izložbom „Vizije grada – Ikonografija grada II“. Zajedno otkrivamo širinu poimanja grada kroz raznovrsne umjetničke teme, reakcije na sadržaje grada te intervencije u urbanim prostorima.

Ulaznica koja obuhvaća sudjelovanje u likovnim radionicama i vodstvima za građanstvo iznosi 20kn, a djeca mlađa od 7 godina imaju slobodan ulaz.

Sudjelovanje u programu potrebno je unaprijed najaviti na modernagalerija.edukacija@gmail.com ili iris.poljan@modgal.t-com.hr (Iris Poljan, muzejska pedagoginja MG) ili na 016041055 (Anamarija Kovač, najava grupnih posjeta).

 

PROGRAM:

Radionica „Nutarnji grad“

subota,  8.2.2020, 11-13.30 sati

Radionica nam otkriva umjetnička viđenja grada iza zidova njegovih građevina. Bavi se istraživanjem prikaza života unutar naših domova, kavana i muzeja. Cjelina nas upoznaje s umjetnicima Milanom Trencom, Snježanom Ban i Mirjanom Vodopijom te nam otkriva interesantne ideje, tehnike i kompozicije. Upoznat ćemo se s pojmom ilustracije i različitim ilustratorskim pristupima. Kreativni zadatak je osmisliti i ilustrirati događaje koji se u Modernoj galeriji odvijaju tijekom noći kada su vrata galerije zatvorena za javnost.

Tehnika: drvene bojice

 

Radionica „Čovjek u gradu“

nedjelja, 9.2.2020, 11-13.30 sati

Cjelina izložbe koja prikazuje ljude koji tvore život i ritam svakog grada. Ljude koji  svojim pričama, reakcijama i idejama čine grad dinamičnim i inspirativnim za umjetnike kao što su Marija Braut, Boris Bućan i Kristina Restović. Kreativni zadatak potaknut će nas da izrazimo osobna viđenja ove teme.

Tehnika: tempere

 

Radionica „Znakovi i simboli grada“

subota, 22.2.2020, 11-13.30 sati

Znakovi grada prikazuju umjetničke kreativne i konceptualne intervencije unutar gradova. Istražujemo likovna ostvarenja umjetnika Ivana Kožarića, Julija Knifera i Grupe Crveni peristil. Otrkivamo kako jednostavni jednobojni znakovi nose upečatljive umjetničke poruke. Potaknuti  odabranim umjetničkim rješenjima za kreativni zadatak osmišljavamo i stvaramo likovnu intervenciju koju želimo vidjeti u Zagrebu.

Tehnika: kombinirana

 

Radionica „Pop grad“

nedjelja, 23.2.2020, 11-13.30 sati

Tema „pop grada“ otkriva nam plakate, omotnice CD-a i LP-a te fotomontaže potaknute popularnom kulturom. Fotomontaže umjetnika Željka Badurine prikazuju suptilne reakcije na život u Zagrebu. Potaknuti umjetnikovim humorističnim pristupom osmisliti ćemo nove vizualne prijedloge zagrebačkih razglednica.

Tehnika: kolaž

Autor:

Ivo-Dulcic,-Portret-Antuna-Masle,-1965.,-MG-2660

Autor:

Zlatko-sulentic,-covjek-s-crvenom-bradom,-1916.,-MG-3874

Autor:

Braco Dimitrijevic, Leopard, 1979-2004.,-MGP-1055

Autor:

Ljubo-Babic,-U-atelijeru,-1912.,-MG-2294

Autor:

Vilko-Gecan,-Portret-dr.-Piskulica,-1928.,-MG-1059

Autor:

Duje-Juric,-Bez-naziva,-1990.,-MG-6732